Inkom

Selecteer uw taal

Studentenverenigingen en -organisaties

Hier vindt je een overzicht van alle studentenverenigingen- en organisaties van Maastricht.

Studentengezelligheidsverenigingen

Studentenvereniging Circumflex
CircumflexSV Circumflex is al 45 jaar een vertrouwd gezicht binnen Maastricht. Sinds de oprichting in 1971 zijn wij met 700 leden de oudste, grootste en snelst groeiende traditionele vereniging van de stad. Onze Sociëteit ‘de Kaap’ is gevestigd in een monumentaal pand en zit als enige vereniging in hartje centrum. Bij Circumflex neemt iedereen zitting in een jaarclub en de meerderheid gaat ook nog bij een dispuut. Op maandag borrelen de jaarclubs, de woensdag is bestemd voor onze disputen en op donderdag vergaderen onze commissies en is er studiebegeleiding. Daarnaast hebben wij ook nog een hockeyondervereniging. Onze leden krijgen dus alle mogelijkheid zich te ontwikkelen, niks moet, alles mag! Daarnaast zijn wij afgelopen jaar toegetreden tot het Aller Heiligen Convent, waardoor we overal in het land contacten hebben waarmee wij jaarlijks verschillende feesten en activiteiten voor alle verenigingen organiseren. Ook ons eigen driedaagse feest ‘InMosae’ is landelijk bekend, waar 2.000 studenten uit hun dak gaan! Met onze betrokken leden, vele feesten en activiteiten leeft, groeit en bloeit Circumflex als geen ander! Wij staan tijdens de INKOM in het blauw, tot snel! 

Bezoekadres:
Capucijnenstraat 120

Postadres:
Postbus 888
6200 AW Maastricht
T 043-3251088
bestuur@circumflex.nl
www.circumflex.nl

 

Studentenvereniging KoKo
KoKoAl sinds 1976 is Studentenvereniging KoKo niet meer weg te denken uit het Maastrichtse studentenleven. Als niet-traditionele vereniging staat de gelijkwaardigheid van onze leden hoog in het vaandel, waardoor iedereen zich thuis zal voelen en een grote diversiteit aan leden gewaarborgd blijft. Bij KoKo start je jouw studententijd niet met een ontgroening, maar met een introductieweekend waarin gezelligheid en feesten voorop staan. Vervolgens wordt iedereen lid van een jaarclub en kun je er voor kiezen om lid te worden van een van de 20 commissies, waarin je jezelf kunt ontwikkelen op sociaal en organisatorisch vlak. Tevens kun je er voor kiezen om actief te worden binnen een van de 10 disputen die KoKo rijk is en de vrienden van je leven te maken. Al deze verschillende mogelijkheden hebben een eigen karakter waardoor KoKo zich kenmerkt met een gevarieerde agenda. Onze activiteiten variëren sterk: van feesten en borrelavonden tot sport en cultuur. Kortom, een lidmaatschap bij SV KoKo biedt jou verschillende mogelijkheden en veel vrijheid, zodat jij jouw studententijd zelf in kan vullen en er een toptijd van kan maken. 

Bezoekadres:
Gebroeders Hermansstraat 11-13
6211 XL Maastricht

Postadres:
Postbus 28
6200 AA Maastricht
T 043-3219383
bestuur@svkoko.nl
www.svkoko.nl

 

Maastrichtse studentenvereniging Tragos
Logo MSV TragosAl bijna 35 jaar is de M.S.V. Tragos de meest toonaangevende studentenvereniging van Maastricht. Wij zijn gehuisvest in de oudste studentensociëteit van Nederland, het monumentale Fort Koning Willem I. Tragos wordt gekenmerkt door de grote betrokkenheid van haar leden. Het overgrote deel is lid van één van de 16 disputen. Hiernaast vorm je als eerstejaars een jaarclub. Door plaats te nemen in één van de vele commissies kun je jezelf ontwikkelen en bijvoorbeeld een Gala of een Symposium organiseren. Al deze dingen zorgen ervoor dat je in korte tijd veel mensen leert kennen en al gauw vriendschappen voor het leven sluit. Als enige studentenvereniging in Maastricht beschikken wij over een volledige nachtvergunning, bij ons kun je tot in de late uurtjes doorgaan. Onze MultiZalenFeesten zijn een begrip in Maastricht en feestjes die je niet wilt missen. Naast ontspanning en gezelligheid in de borrelkamers of aan de bar kun je sporten bij o.a. de hockeyteams en het voetbalteam. Tragos biedt alle mogelijkheden om van je studententijd een onvergetelijke tijd te maken! Grijp je kans, kom langs en word lid!

Bezoekadres:
Kastanjelaan 66
6217 SB Maastricht

Postadres:
Postbus 58
6200 AB Maastricht
T 043-3211187
senaat@tragos.nl
www.tragos.nl 

 

Stichting Onafhankelijk Maastricht
Onafhankelijk Maastricht

De 28 disputen van Onafhankelijk Maastricht heten je welkom in de mooiste studentenstad van Nederland! Onafhankelijk Maastricht is geen vereniging, maar een overkoepelend orgaan voor 28 onafhankelijke heren- en damesdisputen van Maastricht. Het zijn de leden van deze onafhankelijke disputen die de INKOM tot een waar feest maken! Ook jij kan lid worden door je aan te sluiten bij 1 van deze disputen. Tijdens de eerste weken na de INKOM organiseren zij kennismakingsborrels waar iedereen welkom is. Omdat je lid wordt bij een individueel dispuut en niet bij een grote, (vaak) onpersoonlijke vereniging, kies je bewust voor het dispuut wat bij jou past, terwijl je wel van alle voordelen van een grote organisatie geniet! Lijkt het jou leuk om lid te worden van één van de disputen van Onafhankelijk Maastricht? Kom dan naar onze activiteiten tijdens de INKOM, spreek een dispuutslid aan of neem een kijkje op onze site: www.onafhankelijkmaastricht.nl!

Contactgegevens
Stichting Onafhankelijk Maastricht
T 06-81148195
facebook.com/onafhankelijkmaastricht
info@onafhankelijkmaastricht.nl
www.onafhankelijkmaastricht.nl

 

SV Amphitryon
AmphitryonAankomend Hotello? Stop met zoeken, wij zijn de vereniging voor jou! Studentenvereniging Amphitryon werd in 1951 opgericht, een jaar na de oprichting van de Hotelschool te Maastricht. Sindsdien zijn de HMSM en Amphitryon onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als Amphitryaan wacht voor jou een leven vol nieuwe vrienden, internationale contacten, culinaire uitstapjes en een fantastisch studentenleven. Amphitryon organiseert zowel kleine als grote evenementen waar jij ook deel van kunt uitmaken: Baravonden, Sportweekenden, Gala’s, Culinaire Tours en bijvoorbeeld de INKOM. Door lid te zijn van jaarclubs, disputen, commissies en geledingen kan iedereen op zijn eigen manier ervaring opdoen en is jouw lidmaatschap een grote meerwaarde voor je studie. Let op de groenrode polo’s en vraag ze naar het lidmaatschap van Amphitryon, met 800 zittende leden en een netwerk van 7.000 oud-leden. Studentenvereniging Amphitryon. Verbonden aan jouw faculteit.

Bezoekadres:
Jeruzalemweg 1, op het terrein van de Hoge Hotelschool Maastricht

Postadres:
Postbus 4369
6202 VB Maastricht
T 043-3520308
hbsecretaris@amphitryon.nl
www.amphitryon.nl

 

Christelijke studentenvereniging Lux ad Mosam

Lux ad Mosam

Sinds de oprichting in 2010 is c.s.v. Lux ad Mosam dé christelijke studentenvereniging van Maastricht. Onze sociëteit 'Pharos' is te vinden in een monumentaal pand op de Bogaardenstraat 43B01, tussen het Vrijthof en de Markt. Naast borrels, gezamenlijke maaltijden, verenigingsavonden en verenigingsweekenden wordt er bij Lux ad Mosam ook aandacht besteed aan diepgang. Deze diepgang is te vinden in de kringen en bij gezamenlijke activiteiten zoals lezingen en praise & prayers. Je studententijd wordt een stuk mooier wanneer Lux ad Mosam er deel van uitmaakt. Het staat namelijk gelijk aan een leuke studententijd boordevol vrienden, diepgang en gezelligheid! We zijn een open Vereniging en dat betekent dat je altijd welkom bent om eens een kijkje bij ons te komen nemen! We zijn de gehele INKOM aanwezig dus we hopen je daar te zien of kom langs tijdens onze introductietijd gedurende de maand september.

Contactgegevens:

Bogaardenstraat 43b01
6211 SN Maastricht
T 06-11677817
abactis@luxadmosam.nl
www.luxadmosam.nl

 

Internationale studentenverenigingen

AEGEE
AEGEE MaastrichtAEGEE is een Europese studentenvereniging met 15.000 leden verspreid over 250 steden in Europa, van Dublin tot Moskou, van Athene tot Tallinn. Daardoor krijg je de kans om voor weinig geld te reizen. Wat dacht je van een sauna-feest in Helsinki, een congres over mensenrechten in Turijn, raften in Servië of een Summer University in Praag?!

AEGEE-Maastricht
Naast het reizen organiseert AEGEE ook wekelijks activiteiten in Maastricht. Denk bijvoorbeeld aan themafeesten, internationale etentjes, Walking Drinks, leden weekenden of een uitwisseling met een AEGEE vereniging uit een andere stad. Binnen AEGEE heerst een open en ontspannen sfeer met leden van diverse faculteiten. Ben je op zoek naar een gezellige studentenvereniging, maak je graag vrienden in én buiten Maastricht en/of ben je gewoon dol op reizen? Dan kun je bij AEGEE altijd terecht! Iedere donderdagavond zijn wij te vinden vanaf 22.00 uur in Café de Twee Heeren, (Platielstraat 17-19).

Bezoekadres:
Bonnefantenstraat 2
Kamer C-1.03 (iedere werkdag van 13.30 – 15.30)

Postadres:
Postbus 616
6200 MD Maastricht
T 043-3885353
aegee@maastrichtuniversity.nl
www.aegee-maastricht.orgISN

isn

Welkom in Maastricht, dé internationale stad van Nederland! Zou jij je graag willen mengen in de internationale sfeer van het Maastrichtse studentenleven? Dan is ISN Maastricht misschien wel iets voor jou!
Van wereldwijd komen studenten naar Maastricht om hier te studeren. Ze komen hier op uitwisseling voor een halfjaar of om hier hun bachelor of master doen. Ons doel is om hun tijd in Maastricht zo aangenaam mogelijk te maken. Wij, International Student Network, organiseren een internationale introductieweek, stedentrips, weekendjes weg, feesten, cantus, culturele en sportieve activiteiten en nog veel meer! Lijkt het je leuk om deze activiteiten te organiseren, veel mensen te leren kennen en te integreren met verschillende culturen? Kom dan naar een van onze informatieborrels, onze feesten/activiteiten tijdens de INKOM of Arrival Week of naar een van onze wekelijkse feesten/activiteiten! Kijk voor meer informatie op www.isn-maastricht.nl

 

Politieke studentenorganisaties

Bij Maastricht University nemen studenten deel aan de politieke besluitvorming. Via jaarlijkse verkiezingen komen studentenvertegenwoordigers in de Universiteitsraad en in de verschillende Faculteitsraden. De raden adviseren het college van bestuur van de universiteit of van één van de faculteiten tijdens de beleidsvorming. Er zijn verschillende partijen die op faculteits- of op universiteitsniveau opereren.

 

DOPE
DOPEDOPE staat voor Deskundige, Ongebonden, Pragmatische Eenheid en is een studentenmedezeggenschapspartij. Veel van de leden van de partij DOPE zijn gekozen in Faculteitsraden en de Universiteitsraad. Studenten in de raad hebben een stem in de besluitvorming binnen de UM. Onderwerpen die worden besproken zijn zowel gericht o

p onderwijs, maar ook alles wat zich daar omheen afspeelt zoals sportfaciliteiten, onderzoek ect. DOPE vindt het belangrijk dat studenten het beste uit hun studie kunnen halen, maar ook het beste uit zichzelf. DOPE is goed te combineren met je studie. DOPE biedt je leerzame en leuke ervaringen waarbij trainingen en overleggen in en buiten Nederland onderdeel van uitmaken. Lijkt het jou wat om lid te worden van DOPE? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Postadres:
Postbus 616
6200 MD Maastricht
dope@maastrichtuniversity.nl
www.dopemaastricht.nl

 

NovUM
NovUM Maastricht

NovUM is een studenten vertegenwoordigingspartij met student vertegenwoordigers in zowel de Universiteitsraad alsmede in de Faculteitsraad waar jij studeert. Deze raden zijn de representatieve organen binnen onze Universiteit en bestaan uit studentleden en stafleden. In deze raden doet NovUM haar best om dat wat voor jouw belangrijk is ter sprake te laten komen en dragen we ideeën voor die het studeren aan onze Universiteit nog beter maken. De gehele visie en het beleid van NovUM is gebaseerd op de 4 pilaren, welke zijn: 
-Duurzaamheid 
-Integratie  
-Kwaliteit van onderwijs 
-Toegankelijkheid 

Heb je interesse om meer te weten te komen over hoe onze universiteit werkt en wil je zelf invloed hebben in het beleid en daarnaast enthousiaste mensen van verschillende achtergronden ontmoeten? Wordt dan lid! 
Contactinformatie:
Bonnefantenstraat 2 
Kantoor c-1.07 
6211KL 
Maastricht

Culturele studentenorganisaties

Universiteitskoor
UniversiteitskoorHoud je van zingen? Het Universiteitskoor Maastricht is een gezellig, actief koor met ongeveer 75 leden, waaronder vooral studenten en medewerkers van Maastricht University en Hogeschool Zuyd. Het repertoire is zeer gevarieerd en omvat zowel oude als moderne werken. Per jaar worden meestal twee concerten en enkele kleinere optredens gegeven. Verder zijn er elk jaar verschillende uitwisselingen met buitenlandse koren. Kom eens luisteren en meezingen tijdens onze open repetities in september!

Bezoekadres:
School of Governance
Kapoenstraat 2 (ingang achterzijde pant)
maandag 19.30 (repetitie)

Postadres:
Postbus 616
6200 MD Maastricht
universiteitskoor@maastrichtuniversity.nl
www.universiteitskoormaastricht.org

 

Studententoneelvereniging Alles is Drama
Alles is DramaWij zijn de grootste studententoneelvereniging van Nederland en maken ieder seizoen 3 producties. Verder geven we talloze cursussen voor zowel gevorderden als beginners. Je kunt ook deelnemen aan diverse activiteiten, zoals weekendjes, filmavonden, feesten, diners, etc. We werken met professionele regisseurs en presenteren samen met hen ons programma in september op de ‘Presentatieavond’. Kijk op de site voor exacte datum en locatie, of stuur ons een email.

Bezoekadres:
Bonnefantenstraat 2
Kamer B2.02

Postadres:
Postbus 616
6200 MD Maastricht
contact@allesisdrama.com
www.allesisdrama.com

 

Tuna Universitaria de Maastricht
Wij zijn een muzikale studentenvereniging volgens een fantastische Spaanse traditie. We treden zo’n 30 keer per jaar op bij diverse borrels en feesten. Onze opbrengsten geven we uit aan het goede leven: drank, lekker eten en mooie reizen. Zo waren we afgelopen jaren in Spanje, Portugal en Mexico! Wil jij genieten van je studentenleven tot kunst verheffen? Sluit je dan aan bij de Tuna. We repeteren wekelijks in Café Tribunal. Muziek maken, zingen en Spaans leer je van ons!

Repetities:
Elke dinsdag, Café Tribunal (vanaf 21.30)

Contactgegevens
Tongersestraat 1
6211 LL Maastricht
T 06-55374321
tunademaastricht@hotmail.com
www.tunademaastricht.com

 

Musicalkoor Maastricht
Hou je van zingen en musical? Een sprankelend repertoire waar een uitdaging in zit? Word dan lid van het Musicalkoor Maastricht! Ons jonge, ambitieuze koor repeteert sinds 2008 onder de vakkundige leiding van Jacqueline Nelissen. Daarnaast worden er jaarlijks uitvoeringen en concerten gegeven. Repetities elke woensdag van 20.00 tot 22.00 uur in het centrum van Maastricht. Interesse? Neem voor meer info contact met ons op.

Contactgegevens
Musicalkoor Maastricht
T 043-3617211
mkmaastricht@hotmail.com
www.musicalkoormaastricht.nl

 

Belangenbehartiging voor studenten

Voor studenten in Maastricht zijn er verschillende partijen die opkomen voor de belangen van de studenten. Dit kan verschillende aspecten rondom het studeren betreffen. Namelijk het waarborgen van de kwaliteit en toegankelijkheid van onderwijs, rechtshulp bij problemen met de universiteit, vragen omtrent wonen, bijbaantjes en studiefinanciering. Hieronder staan verschillende instanties welke geraadpleegd kunnen worden wanneer jouw belangen in het gedrang komen of wanneer je actief wil worden bij het behartigen van de belangen van medestudenten. 

 

Studenten Rechtsbureau Maastricht
Studenten RechtsbureauHet Studenten Rechtsbureau Maastricht geeft gratis juridisch advies aan studenten. Het richt zich voornamelijk op het beantwoorden van vragen m.b.t. huurrecht, onderwijsrecht en arbeidsrecht. We streven ernaar studenten behulpzaam te zijn.

Bezoekadres:
Bonnefantenstraat 2
Kamer B2.04
T 043-3885346
srb@maastrichtuniversity.nl
www.studentenrechtshulp.nl

 

Interstedelijk Studenten Overleg
ISOHet ISO is de grootste landelijke studentenvertegenwoordiger en behartigt de belangen van een half miljoen studenten uit het hoger onderwijs. Uit het hele land zijn dertig lokale raden, fracties, bonden aangesloten bij het ISO. Ook doet het ISO de politieke lobby namens de Landelijke Kamer van Verenigingen, Studentensport Nederland, ESN Nederland, Intergrand, AISEC en UniePartners. Het ISO is vaste overlegpartner van VSNU, HBOraad, ministerie van OCW en maakt deel uit van het Europese netwerk van studentenorganisaties (ESU). Bewaken van de kwaliteit en toegankelijkheid van het hoger onderwijs staat centraal. Op dit moment maakt het ISO zich o.a. sterk tegen de langstudeerdersboete. Lijkt het je leuk op landelijk niveau mee te denken over internationalisering, onderwijskwaliteit of bekostiging, laat het ons weten! DOPE, een studentenfractie in de Universiteitsraad van de Maastricht University is bij het ISO aangesloten. Lijkt het je leuk betrokken te worden bij de medezeggenschap op je instelling, neem dan vooral contact met DOPE op. DOPE staat elders op deze pagina opgenomen.

Bezoekadres:
Bemuurde Weerd o.z. 1
3514 AN Utrecht

Postadres:
Bemuurde Weerd o.z. 1
3514 AN Utrecht
T 030-2302666
iso@iso.nl
www.iso.nl
www.twitter.com/isobestuur 

 

Code 043
Code 043Wil je een evenement organiseren en je weet niet hoe? No worries! Bij ons ben je aan het juiste adres. Al sinds 2006 ondersteund Code 043 jongeren en studenten bij het organiseren van toffe evenementen en projecten. Niet alleen met tips en adviezen, maar ook met financiele steun. Voor meer info www.code043.nl of Facebookpagina

Bezoekadres:

Herbenusstraat 89
6211 RB Maastricht

Postadres:
Postbus 518
6200 AM Maastricht
T 043 3505657
info@code043.nl
www.code043.nl

NovUM is een studenten vertegenwoordigingspartij met student vertegenwoordigers in zowel de Universiteitsraad alsmede in de Faculteitsraad waar jij studeert.Deze raden zijn de representatieve organen binnen onze Universiteit en bestaan uit studentleden en stafleden. In deze raden doet NovUM haar best om dat wat voor jouw belangrijk is ter sprake te laten komen en dragen we ideeën voor die het studeren aan onze Universiteit nog beter maken. De gehele visie en het beleid van NovUM is gebaseerd op de 4 pilaren, welke zijn:

-          Duurzaamheid

-          Integratie 

-          Kwaliteit van onderwijs

-          Toegankelijkheid

Heb je interesse om meer teweten te komen over hoe onze universiteit werkt en wil je zelf invloed hebben in het beleid en daarnaast enthousiaste mensen van verschillende achtergronden ontmoeten? Wordt dan lid!

Contact informatie:

Bonnefantenstraat 2

Kantoor c-1.07

6211KL

Maastricht

INKOM 2015 Sports Event
INKOM 2015 Sports Event
INKOM 2015 Q-music Party
INKOM 2015 Q-music Party
INKOM 2015 Opening
INKOM 2015 Opening
INKOM 2015 Movie Night
INKOM 2015 Movie Night
INKOM 2015 Mosae Master
INKOM 2015 Mosae Master
INKOM 2015 Maastricht Market
INKOM 2015 Maastricht Market