Inkom

Selecteer uw taal

Uitgaan en vrije tijd

Wat kun je in je vrije tijd allemaal doen? Bekijk het hier!

 

Maastricht staat bekend als de stad met  een rijk uitgaansleven, waar ook vele eettentjes en restaurants onder vallen. Deze lopen uiteen van studentenhappen tot uitgebreide zesgangenmaaltijden. Nergens in Nederland is de kroegdichtheid zo groot als in Maastricht. Daarnaast is het aanbod van kroegen erg divers, van hippe loungebar tot bruine kroeg. Wanneer de eerste zonnestralen tevoorschijn komen, zijn alle terrassen van Maastricht direct overvol, zowel op het Vrijthof, de Markt als het Onze Lieve Vrouweplein. Verder zijn er uiteraard nog vele andere uitgaansmogelijkheden, zoals het bezoeken van bioscopen, musea, theater en kerken. Tijdens je studentenleven krijg je ruimschoots de gelegenheid om te ontdekken wat Maastricht te bieden heeft!

 

Film

Euroscoop Maastricht 

INKOM 2015

 

 

 

 

Vlakbij het gezellige centrum; op een boogscheut van het station, ligt de gezellige stadsbioscoop Euroscoop Maastricht. Met haar 6 zalen, volledig vernieuwd in 2014, staat ze garant voor de leukste films én events. De mooie bar en gezellige foyer maken het plaatje compleet. Zelfgemaakte, verse popcorn is tegen een schappelijke prijs te koop aan de bar. Studenten kunnen naar de film voor €7.00 en op dinsdag zelfs voor €5.00! Programmatie en meer info kan je vinden op www.euroscoop.nl

 

Contactgegevens:

Wilhelminasingel 39
6221 BE Maastricht
+31 43 820 03 20 
maastricht@euroscoop.nl 

 

Filmtheater Lumière

Lumière Cinema is dé plek waar je als liefhebber van de betere film terecht kunt: de bioscoop vertoont splinternieuwe filmhuisfilms, documentaires, de beste onafhankelijke films uit de VS, of klassiekers. Kortom: alles waarvoor je niet bij de commerciële bioscopen terecht kunt.  Met zes zalen en een gezellig café is het zelfs een van de grootste alternatieve filmtheaters van Nederland. Iedere avond zijn er zo'n 12 verschillende voorstellingen. Studenten betalen € 6,50 voor een kaartje voor de film. Het programma is te vinden op www.lumiere.nl.

 

Contactgegevens:

Bogaardenstraat 40B
Postbus 875
6200 AW Maastricht
T 043-3214080 

 

Theater

De toneel- en theaterwereld in Maastricht leeft niet alleen door de beroemde Toneelacademie, maar ook door het aantal podia dat de stad telt.

 

Theater aan het vrijthof

Zoek je in alle drukte van je studentenleven naar ontspanning? Kom dan naar het Theater aan het Vrijthof. Voor bijna alle voorstellingen biedt het Theater aan het Vrijthof last-minute tickets aan. Last-minute tickets zijn te koop op de dag van de voorstelling zelf en zijn alleen verkrijgbaar voor jongeren t/m 26 jaar. Dit betekent dat jij voor slechts € 10, - kunt genieten van een avondje theater; van musical tot opera, van cabaret tot singer- songwriter. Pak je kans en kom naar het theater; er zijn vast nog last-minute tickets te koop!

Spelregels last-minute tickets:

- € 10, - per ticket

- Uitsluitend te koop bij niet uitverkochte voorstellingen op de dag van de voorstelling zelf

- Enkel verkrijgbaar bij de UITbalie in het theater op vertoon van een identiteitsbewijs 


Theater aan het Vrijthof

Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven van acties voor jongeren? Word dan fan van Theater aan het Vrijthof op facebook of meld hier aan voor de last-minute nieuwsbrief.

Kijk voor het complete programma aanbod op www.theateraanhetvrijthof.nl.

 

Contactgegevens:

Theater aan het Vrijthof
Vrijthof 47
T 043-3505555

 

Kumulus Theater

Het Kumulus Theater is een optie als je goedkoop een leuk avondje uit wil. Hier kun je voor weinig geld naar bijvoorbeeld een cabaretshow. Tevens worden er avonden georganiseerd met open podia. Verder kent Maastricht het nieuwe Derlon theater dat gebouwd is door rijksbouwmeester Jo Coenen. In dit theater krijgen studenten vaak korting op voorstellingen van het Maastrichtse Toneelgezelschap Het Vervolg.

Bezoekadres:
Sint Maartenspoort 2/Herbenusstraat89

Postadres:
Postbus 1992
6201 BZ Maastricht
T 043-3505669/ 043-3505656
info@kumulus.nl
www.kumulus.nl 

 


MECC Maastricht

MECC

MECC Maastricht is een moderne, dynamische organisatie die zich bezighoudt met het organiseren en accommoderen van beurzen, congressen en grootschalige evenementen. Inspirator zijn en gastheerschap is waar MECC Maastricht voor staat. Elk bezoek aan ons moet een stimulerende en inspirerende belevenis zijn. Jaarlijks terugkerende evenementen in MECC Maastricht zijn The European Fine Art Fair (TEFAF), de horecavakbeurzen BBB en European Fine Food Fair, de Bedrijven Kontakt Dagen Limburg Zuid (in Maastricht) en Limburg Noord (in Venlo), de publieksbeurzen Interclassics & Topmobiel, Lentebeurs en Woonmooi en bekende entertainmentshows zoals Holiday On Ice.

 

MyMaastricht
wil je een overzicht van alles wat er te doen is in Maastricht? Neem een kijkje in de evenementenkalender van MyMaastricht. 

INKOM 2015 Sports Event
INKOM 2015 Sports Event
INKOM 2015 Q-music Party
INKOM 2015 Q-music Party
INKOM 2015 Opening
INKOM 2015 Opening
INKOM 2015 Movie Night
INKOM 2015 Movie Night
INKOM 2015 Mosae Master
INKOM 2015 Mosae Master
INKOM 2015 Maastricht Market
INKOM 2015 Maastricht Market